De wet van 10 april 1971 verplicht alle werkgevers om een verzekering tegen arbeidsongevallen af te sluiten. Die verplichting geldt ook voor u van zodra u iemand in huis en tegen een vergoeding werk laat verrichten. Dit wordt opgelost met een “verzekering huispersoneel”.

Met deze verzekering zijn alle “werknemers” verzekerd bij een ongeval bij u en zelfs op weg van en naar u thuis. De verzekering Huispersoneel vergoedt alle medische, farmaceutische of ziekenhuiskosten en keert ook vergoedingen uit bij arbeidsongeschiktheid of overlijden. Een verzekering huispersoneel afsluiten in Knokke-Heist kan je doen in een van onze kantoren.

 

Waarom deze verzekering huispersoneel?

Wanneer iemand tegen vergoeding bij u thuis komt werken, met of zonder een arbeidsovereenkomst, wordt u automatisch als diens werkgever beschouwd. Hierdoor bent u wettelijk aansprakelijk voor ongevallen die uw huispersoneel heeft bij de uitvoering van zijn werk. Dit geldt zowel voor ongevallen tijdens het werk, maar ook op de weg van en naar het werk. De familiale verzekering komt hier echter niet tussen.

 

verzekering huispersoneel

 

Voordelen van deze verzekering

  • Voor alle personeel met of zonder arbeidsovereenkomst
  • Eén enkel contract dekt alle personen die u tewerkstelt.
  • Bijvoorbeeld, De poetsvrouw die van de ladder valt en daardoor een rug letsel oploopt. De babysitter die van de trap valt en haar arm breekt, … De verzekering Huispersoneel dekt de medische kosten van beide personen.

 

Uitzonderingen

De enige uitzonderingen op deze verzekeringsplicht zijn PWA’ers, personen die tewerkgesteld worden via dienstencheques en babysitters van de Bond van Grote en Jonge gezinnen. Deze zijn echter tewerkgesteld door een derde en dus door die derde verzekerd.
Contacteer ons voor meer informatie

 

Wil je een offerte aanvragen voor een verzekering huispersoneel of heb je nood aan meer informatie?

Wenst u bijkomende informatie of reeds een offerte, kan u deze aanvragen via volgend formulier. Ook telefonisch (050/51.83.38) of tijdens een bezoek op één van onze kantoren staan wij u graag te woord.

Ontdek interessante tips & tricks op onze blog!

storm preventietips

Preventietips voor storm!

Lees meer
tijdelijke reisverzekering skivakantie

Ontdek de tijdelijke of jaarlijkse reis- en bijstandsverzekering voor u en uw gezin!

Lees meer

Krijg onze tips & tricks in je mailbox!