De bedrijfsschadeverzekering is de levensverzekering van uw onderneming!

Als aanvulling aan de brandpolis heeft de dekking bedrijfsschade tot doel uw onderneming in dezelfde financiële situatie te brengen als deze waarin ze zich zou hebben bevonden mocht het schadegeval zich niet hebben voorgedaan.

De bedoeling van deze polis is het geldelijk ten laste nemen van de financiële gevolgen van een gedekt schadegeval dat ressorteert onder de waarborg ‘brand en aanverwante gevaren’ of bij uitbreiding ‘elk door de brandpolis gedekt schadegeval’.

Wanneer uw onderneming door een brandschade haar activiteiten geheel of gedeeltelijk moet staken wordt u geconfronteerd met een dramatische vermindering van de inkomsten. De vaste kosten lopen inmiddels gewoon door en wellicht moet u zelfs extra kosten maken om de daling van de omzet te beperken. In het slechtste geval loopt u misschien zelfs het risico op langdurige onbruikbaarheid en/of ontoegankelijkheid van uw gebouwen en inboedel.

Wist u trouwens dat 60% van de bedrijven die getroffen werden door een zware brand, binnen de drie jaar in faling gaan als ze geen bedrijfsschadeverzekering hebben?

Deze polis is dan ook essentieel voor bedrijven en zelfstandigen om de continuïteit van hun zaak te garanderen.

 

De waarborgen

Deze verzekering beschermt uw onderneming tegen de onrechtstreeks gevolgen van een brand:

  • Op commercieel vlak: verlies van klanten en leveranciers, kwaliteitsverlies van producten, verlies van specifieke vergunningen. Gevolg: uw verkoopcijfer dat daalt…
  • Op financieel vlak: vaste kosten blijven, omzet daalt. Gevolg: bedrijfsresultaat vermindert, wedden van bedienden en kaderleden moeten betaald worden,…
  • Op sociaal vlak: geen technische werkloosheid voor bedienden.Gevolg: verlies geschoold en ervaren personeel, uitbetaling uitkeringen ontslag of sluiting,…

 

De vergoeding

Het uit te keren bedrag wordt ofwel forfaitair bepaald en bestaat dan uit een vaste dagvergoeding of wordt gebaseerd op de resultaatrekening van het bedrijf.

De vergoedbare periode is standaard voorzien op 1 jaar, maar kan variëren tussen 3 maanden en 2 jaar afhankelijk van de bedrijfsnoden. Tijdens de vergoedingsperiode ontvangt u op basis van de formule van de resultaatrekening de betaling van:

  • De vaste kosten
  • Het winstverlies
  • De betaling van de extra kosten om het winstverlies te kunnen beperken

 

Wil je een offerte aanvragen voor een bedrijfsschadeverzekering of heb je nood aan meer informatie?

Wenst u bijkomende informatie of reeds een offerte voor een bedrijfsschadeverzekering, kan u deze aanvragen via volgend formulier. Ook telefonisch (050/51.83.38) of tijdens een bezoek op één van onze kantoren staan wij u graag te woord.

Ontdek interessante tips & tricks op onze blog!

Thumbnail diefstalverzekering

Hoe een inbraak doen mislukken?

Lees meer
brandverzekering

Vind de brandverzekering die ECHT bij u past!

Lees meer

Krijg onze tips & tricks in je mailbox!