Waarom een geld & waardenverzekering?

Ontvangt u als bedrijfsleider of zelfstandige regelmatig grote sommen contant geld? Dan is de Cashverzekering een ideale aanvulling op uw brandverzekering. Zij biedt immers exclusieve waarborgen om uw inkomsten optimaal te beschermen.

Een geld- & waardenverzekering afsluiten in Knokke-Heist kan je doen in een van onze kantoren.

Troeven van de Cash- of geldverzekering

  • Een dekking voor valse biljetten, tot 2.000 EUR

Met de Cashverzekering ontvangt u een vergoeding voor de valse biljetten, tot 2.000 EUR per vestiging en per jaar. Zo heeft de oneerlijkheid van anderen geen invloed op uw winst.

Bijvoorbeeld: U had een succesvolle dag waarin u veel verkocht. Maar wanneer u het geld in de bank afgeeft, blijkt dat er enkele valse biljetten van 50 EUR tussen zitten.

  • Een belangrijke vergoeding bij diefstal van waarden

Het begrip waarden wordt door uw contract zeer ruim ingevuld: bankbiljetten en muntstukken, bank- en travellercheques, maaltijd- en geschenkcheques, elektronisch geïnde protonwaarden, maar ook gsm-herlaadkaarten, fiscale en postzegels, dienstencheques … Dankzij deze zeer volledige bescherming kunt u zich in alle gemoedsrust op uw zaak concentreren.

 

Wanneer een optimale dekking van uw waarden

  • In een verzekerde vestiging

Als u de Cashverzekering onderschreven hebt, kunt u bij diefstal uit uw vestiging – al dan niet mobiel – rekenen op een aanzienlijke vergoeding voor de verloren waarden. U ontvangt – tot 3.500 EUR bij diefstal buiten de openingsuren; – tot 10.000 EUR wanneer u tijdens de openingsuren bestolen wordt.

Bv. U wordt in uw marktkraam het slachtoffer van een gewapende overval. Na sluitingstijd dringt een inbreker uw kledingwinkel binnen en gaat aan de haal met de gesloten geldlade.

  • In het privégedeelte

Als zelfstandige kunt u niet alleen in uw beroepsruimten het doelwit van dieven worden. Daarom dekt de Cashverzekering ook de diefstal van waarden met geweld of inbraak bij u thuis of in de privédelen van uw vestiging. U wordt vergoed tot 3.500 EUR.

Bv. – Wanneer u ’s nachts thuiskomt, staan enkele dieven u op te wachten. Zij dwingen u onder bedreiging de dagomzet van uw restaurant af te geven.

– U woont boven uw krantenwinkel en bergt de ontvangsten op in een brandkast in uw slaapkamermuur. Wanneer u na een uitstap thuiskomt, ontdekt u dat inbrekers een raam én de brandkast opengebroken hebben.

  • Een optimale dekking van de waarden tijdens het transport

De cashverzekering betaalt u tot 10.000 EUR terug wanneer u met geweld of onder bedreiging bestolen wordt tijdens het transport van waarden:

– tussen uw professionele vestigingen, uw woning en/of uw financiële instelling;

– tussen leverplaatsen (bv. een bakker die aan huis komt, …);

– in het kader van elke verzekerde mobiele activiteit (bv. als marktkramer, …).

Ook de beschadiging, de vernietiging en het verlies van waarden tijdens een transport in het kader van uw professionele activiteiten is gedekt, eveneens tot 10.000 EUR!

Bv. U brengt de opbrengst van uw bakkerij te voet naar de bank. Maar plots wordt u omvergeduwd en gaat een dief aan de haal met uw handtas.

  • Een hoger bedrag voor waarden verloren bij een verzekerd schadegeval

De Cashverzekering verhoogt de vergoeding voor waarden verloren bij een schadegeval verzekerd door het basiscontract van 2.250 EUR tot 12.250 EUR! U geniet deze bescherming zowel in uw vestiging als in uw woning.

Bv. – Bij een brand in uw woning gaat ook uw dagomzet in vlammen op.

– Na een hevige onweersbui overstroomt uw kruidenierswinkel en de geldla drijft mee weg.

 

De mogelijkheid om de premie volledig fiscaal af te trekken

Bovendien kunt u als zelfstandige, vrije beroeper of bedrijfsleider van een kleine onderneming de bescheiden premie van 120 EUR per verzekerde vestiging, net als de premies van al uw beroep gebonden verzekeringen, volledig fiscaal aftrekken van uw professionele inkomsten.

Enkel loterijbiljetten en korting bons zijn niet verzekerd.

 

Wil je een offerte aanvragen voor een geld- & waardenverzekering of heb je nood aan meer informatie?

Wenst u bijkomende informatie of reeds een offerte, kan u deze aanvragen via volgend formulier. Ook telefonisch (050/51.83.38) of tijdens een bezoek op één van onze kantoren staan wij u graag te woord.

Ontdek interessante tips & tricks op onze blog!

Thumbnail diefstalverzekering

Hoe een inbraak doen mislukken?

Lees meer
brandverzekering

Vind de brandverzekering die ECHT bij u past!

Lees meer

Krijg onze tips & tricks in je mailbox!