Bent u jager, jachtopziener of organiseert u jachtpartijen? Hoe voorzichtig u ook bent, jagen is geen hobby zonder risico’s. De BA Jacht is een wettelijk verplichte verzekering die uw aansprakelijkheid dekt voor ongevallen (lichamelijk of materieel) die u zou veroorzaken aan anderen bij jachtpartijen of drijfjacht. Een jachtverzekering afsluiten in Knokke-Heist kan je doen in een van onze kantoren.

 

Wat dekt BA Jacht?

1.Schade die u per ongeluk veroorzaakt aan anderen

2.Schade veroorzaakt aan anderen door de honden van de jagers, de jachtopzieners en drijvers, door de buitenlandse genodigde ‘jagers’ en door de aangestelden van de jachtopzieners;

3.Schade ten gevolge van het ongelukkig hanteren van de jachtwapens door de eigenaar of ieder andere persoon aan wie het jachtwapen wordt toevertrouwd.

4.Bijkomende rechtsbijstand voor de jagers-schutters voor strafrechtelijke verdediging bij vervolging voor doding of verwondingen door onvoorzichtigheid en burgerrechtelijk verhaal tegen een aansprakelijke derde als u of uw hond gewond raken tijdens de jacht

 

Waar geldt deze waarborg?

  • De waarborg ‘Jager-schutter’ is wereldwijd geldig.
  • De waarborgen ‘Jachtopziener-drijver’ en ‘Directeur / Inrichter van jachtpartijen of drijfjachten’ zijn geldig in België.

 

jachtverzekering

 

Bijkomende verantwoordelijkheid van jagers.

De Europese Commissie heeft richtlijnen uitgevaardigd om de voedselveiligheid te verhogen in alle landen die onder haar bevoegdheid vallen. Elke jager die zijn wild wil verkopen of aanbieden moet de hygiëne van het wild tijdens de jacht beoordelen. Concreet moeten jagers een opleiding “Volksgezondheid & Hygiëne” volgen. U kunt u vanaf nu verzekeren tegen de burgerlijke aansprakelijkheid die deze operatie met zich meebrengt (onderzoek, vaststelling en redactie van een certificaat).

 

Wil je een offerte aanvragen voor de jachtverzekering of heb je nood aan meer informatie?

Wenst u bijkomende informatie voor een BA jacht of reeds een offerte, kan u deze aanvragen via volgend formulier. Ook telefonisch (050/51.83.38) of tijdens een bezoek op één van onze kantoren staan wij u graag te woord.

Ontdek interessante tips & tricks op onze blog!

storm preventietips

Preventietips voor storm!

Lees meer
Thumbnail diefstalverzekering

Hoe een inbraak doen mislukken?

Lees meer

Krijg onze tips & tricks in je mailbox!